Малайзія. Ціни на пальмову олію закрилися зростанням

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ціни на пальмову олію закрилися зростанням, йдучи за зростанням цін на соєву олію та сиру нафту, хоча ринок зафіксував тижневі втрати. Настрої інвесторів покращилися, зростання виробництва відповідно до сезонних тенденцій, ймовірно, чинитиме тиск на ціни на пальмову олію, каже Девід Нг, трейдер власної торгової компанії Iceberg X з Куала-Лумпура.

Відсутність попиту та зростання пропозиції, ймовірно, стримуватимуть ціни, сказав трейдер із Куала-Лумпура.

«Торговий діапазон у 3800–4000 ринггітів збережеться, якщо ми не побачимо справді гарного попиту».

Контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 0,4% вище за ціною 3976 ринггітів ($848,12) за метричну тонну. Цього тижня контракт втратив понад 2%.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,8%, а контракт на пальмову олію – на 2%.

Тим часом ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 0,5%.

Ціни на пальмову олію залежать від динаміки цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частину світового ринку рослинних олій.

Щомісячний експорт пальмової олії майже не змінився, очікуються дані з виробництва

Ціни на нафту практично не змінилися після зростання на попередній сесії, оскільки запевнення членів ОПЕК+ Саудівської Аравії та Росії вказали на готовність призупинити чи скасувати угоди про видобуток.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

У центрі уваги ринку знаходяться щомісячні дані Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB), які будуть опубліковані 10 червня. Згідно з опитуванням Reuters, запаси пальмової олії до кінця травня склали 1,75 мільйона метричних тонн, що на 0,39% більше, ніж у квітні.

За оцінками опитування, експорт продуктів пальмової олії зріс на 14,32% за цей же період до 1,41 мільйона тонн.

Імпорт пальмової олії до Індії зріс на 12,4% у травні у місячному вирахуванні, повідомили Reuters п’ять дилерів. Індія є найбільшим у світі імпортером рослинних олій.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!