Малайзійські виробники білка з комах отримали доступ на європейський ринок кормів для тварин

Джерело:  Feedlot
комахи

У червні 2022 року виробники комах у Малайзії вперше отримали право експортувати продукцію з комах до ЄС. Це сталося після того, як Малайзія увійшла до списку країн, яким дозволено експортувати комах та продукти на їх основі до ЄС. До цього списку також входять Канада, Швейцарія, Великобританія та Південна Корея.

19 лютого Міністерство сільського господарства ЄС схвалило компанію Nutrition Technologies як експортер борошна та олії з комах на ринки ЄС та Великобританії. Це рішення відкриває двері для швидкозростаючого сектора екологічно чистих кормів для домашніх тварин у Європі, виготовлених із високоякісної сировини на основі комах.

Nutrition Technologies є виробником білкового борошна та олії з личинок чорної левини, які використовуються у виготовленні кормів для сільськогосподарських тварин. Компанія також постачає на ринки ЄС фрас (екскременти комах), що вважається екологічно безпечним органічним добривом.

Продукти на основі комах підходять для застосування в кормах для домашніх тварин, худоби та водних організмів і мають низку доведених функціональних переваг, які покращують здоров’я та зростання тварин. Борошно для комах також підходить для терапевтичного застосування у домашніх тварин, які страждають на алергію на звичайні м’ясні корми. Головна перевага переходу на т корми з комах – це можливість знизити викиди парникових газів, оскільки приблизно 25% парникових газів, пов’язане з галуззю виробництва кормів для домашніх тварин.

Малазійське борошно з комах виробляється відповідно до найвищих міжнародних стандартів безпеки та гігієни з повною відстежуваністю партії, при цьому личинкам згодовують тільки агропромислові матеріали на рослинній основі, такі як пальмові та зернові субпродукти. Борошно для комах повністю відповідає нормам ЄС, а обладнання сертифіковано за стандартами GMP та HACCP.

Раніше повідомлялося, що завод із виробництва білків із комах буде побудований у Фінляндії.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!