Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли другу сесію у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли другу сесію у вівторок після того, як березневі запаси виявилися нижчими за очікувані, а трейдери спекулюють навколо змін в експортній політиці Індонезії.

Контракт на пальмову олію з постачанням у червні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 41 ринггіт, або 1,07%, до 3878 ринггітів (878,37 доларів США) за тонну до полудня.

Представник міністерства економічної координації Індонезії заявив у понеділок, що країна планує встановити довідкову ціну на сиру пальмову олію на рівні 932,69 доларів за тонну на період з 16 по 30 квітня порівняно з 898,29 доларів за тонну в першій половині місяця.

Найбільший у світі виробник пальмової олії у лютому призупинив дію деяких дозволів на експорт пальмової олії, щоб забезпечити внутрішні поставки на тлі зростання цін на олію напередодні ісламських свят.

Трейдери заявили, що Індонезія, як очікується, оновить свою політику так званих «зобов’язань внутрішнього ринку» (DMO) після свята Курбан-байрам у травні.

У другому за величиною виробнику Малайзії запаси пальмової олії на кінець березня скоротилися на 21,08% порівняно з попереднім місяцем до 1,67 млн тонн через різке зростання експорту, як показали дані Малайзійської ради з пальмової олії в понеділок.

“Ми очікуємо зниження виробництва у квітні 2023 року через меншу кількість робочих днів через фестиваль Hari Raya (Eid) протягом місяця”, – йдеться у замітці UOB KayHian, повідомляє Рейтер.

За його словами, сильне відновлення виробництва малоймовірне, оскільки олійні пальми демонструють ознаки стресу через занадто велику кількість опадів за останні три роки, а догляд за полями був поганим.

Тим часом експорт з Малайзії в період з 1 по 10 квітня впав на 16-35,6% порівняно з тим же тижнем у березні, повідомили вантажні інспектори.

UOB KayHian додав, що попит на сиру пальмову олію може бути слабким, враховуючи сильну пропозицію інших рослинних олій у всьому світі, у той час як вона також втрачає цінову конкурентоспроможність.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію додав 0,5%, а контракт на пальмову олію зріс на 3%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,3%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може продовжити зростання до 3910 ринггітів за тонну, прорив вище за який може відкрити шлях до 3980 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!