Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли більш як на 3%

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли більш ніж на 3% у середу до найвищого рівня майже за сім тижнів, оскільки побоювання з приводу більш високих податків на імпорт в Індії та злив, які завдають шкоди виробництву, спонукали покупців.

Контракт на пальмову олію з постачанням у січні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 129 рінггітів, або на 3,22%, до 4140 рінггітів (877,30 доларів США) за тонну.

Пальмова олія зросла четверту сесію поспіль, досягнувши найвищого рівня з 1 вересня.

“Цього тижня підтримку ринку надало потенційне підвищення податку на імпорт в Індії, що спонукало споживачів покрити деякі потреби”, – сказав Марчелло Калтрера, директор консалтингової компанії з сировинних товарів Apricus 8 Pte Ltd в Куала-Лумпурі, повідомляє Рейтер.

Індія розглядає питання про необхідність підвищення податків на імпорт пальмової олії, щоб допомогти мільйонам своїх фермерів, які постраждали від зниження цін на насіння олійних культур, повідомили джерела в уряді та торгівлі.

За словами Калтрера, ціни на пальмову олію також були підтримані зливами, що стримують виробництво та порушують логістику у Східній Малайзії та Центральній Каліманті в Індонезії.

Повені та прогнози злив у деяких частинах Індонезії та Малайзії посилили побоювання з приводу зриву заготівельної діяльності та зниження поставок у найбільших світових виробників.

Котирування найактивнішого контракту Даляня на соєву олію зросли на 0,7%, а контракт на пальмову олію – на 3,7%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,9 % за ніч.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія стикається з опором на рівні 4071 рінггіт за тонну. Він може коливатися нижче за цей рівень або повернутися до зони підтримки від 3924 до 3958 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!