Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися у вівторок другу сесію, досягнувши найнижчого рівня закриття більш ніж за три тижні, оскільки зниження попиту та очікування зростання виробництва чинили тиск на ринок.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 47 ринггітів, або 1,37%, до 3381 ринггіту (762,34 долара) за тонну, закрившись на найнижчому рівні з 28 квітня.

Контракт зріс на 1,17% на початку торгів.

Відсутність подальших покупок на ринках призначення і деякі втрати пальмової олії Китаєм перервали висхідний імпульс, сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

“В даний час видно, що пальмова олія відмовляється від свого вужчого спреду в порівнянні з м’якими маслами, але, схоже, ринки призначення не поспішають і чекають подальшого розширення знижок на пальмову олію в порівнянні з конкурентами”, – додав Багані.

За його словами, відновлення виробництва в Малайзії також чинить додатковий тиск на ринок, оскільки інвестори чекають галузевих оцінок, щоб визначити рівень зростання виробництва.

Брокерська компанія UOB KayHian заявила, що ціни на сиру пальмову олію можуть відновити висхідний тренд, як тільки ринок зрозуміє, що постачання пальмової олії буде обмежено в другій половині року і навіть у 2024 році.

«Виходячи з наших нещодавніх наземних перевірок, олійні пальми дуже хворіли після трьох подій Ла-Нінья, вони недостатньо удобрювалися протягом останніх 3-4 років і піддавалися поганому агроуправлінню», – йдеться в замітці UOB KayHian.

Імпорт пальмової олії до Індії в травні має впасти до найнижчого рівня за 27 місяців, оскільки інші харчові олії преміум-класу спонукали покупців відмовитися від вантажів та замінити їх соєвою та соняшниковою олією, заявили дилери та інспектори з вантажоперевезень.

Що стосується супутніх масел, то найактивніший контракт Даляня на соєву олію подешевшав на 0,6%, а контракт на пальмову олію впав на 0,4%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 1,2 % .

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,4350 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!