Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися у середу

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися в середу, незважаючи на глибше, ніж очікувалося, скорочення виробництва та запасів у квітні, оскільки інвестори переключили увагу на зростання пропозиції з боку найбільшого виробника Індонезії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі деривативів Bursa закрився в ціні на 106 ринггітів, або 2,78%, до 3701 ринггітів (834,50 долара США) за тонну, завершивши п’ятиденне зростання.

Виробництво та експорт скоротилися більше, ніж галузеві прогнози. Дані MPOB показали, що виробництво знизилося на 7,13% порівняно з березнем до 1,2 млн. тонн, а експорт впав на 27,78% до 1,07 млн. тонн.

Тим часом, експорт у період з 1 по 10 травня зріс на 1-10% порівняно з попереднім місяцем, згідно з даними сюрвеєрів Amspec Agri Malaysia та Intertek Testing Services.

Очікування значного падіння експортної ціни сирої пальмової олії з Індонезії на 16-21 травня припускають, що Джакарта, ймовірно, продовжить нормалізацію експорту понад свої внутрішні продажі, сказав Марчелло Калтрера, директор сінгапурської консалтингової компанії з сировинних товарів Apricus 8 Pte Ltd, повідомляє Рейтер.

У той же час виробництво в Індонезії у травні, як очікується, зросте на 20-25%, а її продукція матиме вищі знижки порівняно з Малайзією, що спровокує спад на ринку, незважаючи на оптимістичний звіт MPOB, додав він.

Галузевий аналітик Дораб Містрі сказав, що ціни на пальмову олію можуть перевищити 4000 ринггітів за тонну в другій половині 2023 року в міру розвитку погодних умов Ель-Ніньо.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 1,3%, а контракт на пальмову олію подешевшав на 1,3%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,8%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!