Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали в п’ятницю до найнижчого рівня з жовтня, віщуючи другий тиждень втрат на тлі слабкого попиту з боку виробників біодизельного палива.

Базовий контракт на пальмову олію з поставкою в лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурси до полудня знизився на 51 ринггіт, або 1,31%, до 3844 ринггітів ($821,89), що стало найнижчим денним рівнем з 24 листопада.

Попит на пальмову олію з боку виробників біодизельного палива, як і раніше, практично відсутній, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari, розташованої в Селангорі.

«Учасники ринку висловили невпевненість щодо того, коли прибуток виробників біодизельного палива може покращитись і коли попит з боку цього сектора може повернутися».

Пальмова олія використовується як сировина для виробництва біодизеля.

За даними дослідницьких компаній Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia, представлених у четвер, експорт продуктів пальмової олії з Малайзії у листопаді, за оцінками, зріс на 2-11% порівняно з попереднім місяцем.

Що стосується споріднених олій, найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,68%, а контракт на пальмову олію знизився на 1,56%.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,92%, продовжуючи дводенне зниження.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзійський ринггіт, ослаб по відношенню до долара на 0,43%. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Ціна на пальмову олію може збільшитись до рівня 3935-3953 ринггітів за метричну тонну, що викликано хвилею С, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,6770 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!