Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися у понеділок. Запаси зросли

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знизилися в понеділок, оскільки різке зростання виробництва та запасів у травні на тлі спаду експорту в червні чинив тиск на ціни.

Запаси пальмової олії в Малайзії на кінець травня зросли вперше за чотири місяці після того, як виробництво зросло до найвищого рівня цього року, показали дані національної ради з пальмової олії у понеділок.

Запаси другого за величиною виробника у світі зросли на 12,63% порівняно з попереднім місяцем до 1,69 млн метричних тонн, повідомила Рада з пальмової олії Малайзії (MPOB).

Виробництво в травні збільшилося на 26,8% порівняно з квітнем до 1,52 млн метричних тонн, що є найвищим показником з грудня, чому сприяло збільшення кількості днів збирання врожаю і зниження нестачі робочої сили.

Збір урожаю йде повним ходом, можливо, через повернення робітників-мігрантів після нестачі робочої сили, викликаної пандемією, що вказує на можливість гарного виробництва у другій половині року, сказав трейдер із Куала-Лумпура.

Експорт із Малайзії, яка зіткнулася з зростаючою конкуренцією з боку більшого конкурента Індонезії, знизився на 0,78% до 1,08 млн. метричних тонн.

Дані можуть вплинути на базові ціни на сиру пальмову олію в Малайзії, оскільки запаси та пропозиція виявилися вищими, ніж очікувалося.

Опитування Reuters оцінило запаси у травні на рівні 1,6 млн метричних тонн. Обсяг виробництва склав 1,45 млн. метричних тонн, а експорт – 1,08 млн. метричних тонн.

У червні врожайність пальмової олії може знизитися через все більш спекотну та суху погоду, оскільки найбільші виробники, Малайзія та Індонезія, попередили про настання Ель-Ніньо протягом місяця.

На думку аналітиків, ранні ознаки Ель-Ніньйо загрожують виробникам продуктів харчування в Азії: виробництво пальмової олії та рису, ймовірно, постраждає в Індонезії та Малайзії, які постачають 80% пальмової олії у світі, а також у Таїланді.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa подешевшав на 19 ринггітів, або 0,56%, до 3348 ринггітів (725,15 доларів США) за метричну тонну.

Експорт малайзійської пальмової олії з 1 по 10 червня впав на 17,6% порівняно з тим же періодом у травні, повідомила в суботу незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia. Інший сюрвеєр, Intertek Testing Services, заявив, що постачання впало на 16,7%.

Запаси пальмової олії в Малайзії на кінець травня зросли вперше за чотири місяці, збільшившись на 12,63% порівняно з квітнем до 1,69 млн метричних тонн, згідно з даними Ради з пальмового масла Малайзії (MPOB), опублікованими під час перерви опівдні.

За даними MPOB, виробництво збільшилося на 26,8% до 1,52 млн. метричних тонн, але експорт знизився на 0,78% до 1,08 млн. тонн.

Найбільш активні контракти Даляня на соєву олію зросли на 1%, а контракт на пальмову олію додав 0,1%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,8%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!