Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються у понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються у понеділок третю сесію поспіль через зниження цін на конкурентні олії, хоча зростання експорту обмежило падіння.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшав на 6 инггітів, або 0,16%, до 3711 ринггітів (804,81 долара США) за метричну тонну на початку торгів.

Зниження ф’ючерсів на пальму Далянь, корекція цін на сиру нафту і тенденція до зниження цін на готівковому ринку чорноморської соняшникової олії та американської соєвої олії призвели до зниження цін на пальму, сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень мумбайського брокера з рослинних олій.

“Тим не менш, вищі показники експорту пальмової олії з 1 по 10 серпня і слабший ринггіт утримують попит на ф’ючерси на малайзійську пальмову олію”, – додав він.

Експорт продукції з пальмової олії з Малайзії зріс на 5,9–17,5% з 1 по 10 серпня, свідчать дані компанії Intertek Testing Services та незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, опубліковані у четвер.

Багані додав, що невизначеність у регіонах Чорного моря, як і раніше, привносить волатильність і нерішучість на світові ринки рослинних олій.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 0,34%, а контракту на пальмову олію втратили 0,57%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,8%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту знизилися через побоювання з приводу нестійкого відновлення економіки Китаю та зміцнення долара, після семитижневого зростання та скорочення пропозиції внаслідок скорочення видобутку ОПЕК+.

Більш слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливою як сировина для біодизеля.

(1 долар = 4,6110 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!