Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються у четвер

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються в четвер четверту сесію поспіль, досягнувши 20-денного мінімуму на тлі побоювань зростання виробництва, а продовження експортної угоди Чорним морем підвищило перспективи поліпшення глобальних поставок.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подешевшав на 39 ринггітів, або 1,14%, до 3395 ринггітів (765,50 доларів США) за тонну, що є найнижчим показником закриття з 28 квітня.

«Враховуючи зростання пропозиції пальмової олії в перші місяці за останні два тижні, ми спостерігаємо цінову еластичність попиту, спричинену поліпшенням цінового паритету на ринках призначення та її відносної вартості по відношенню до харчових олій», — сказав Марчелло Калтрера, директор сінгапурської Консультації з товарів Apricus 8 Pte Ltd, повідомляє Рейтер.

Ринок також торгується в режимі відсутності ризику, оскільки очікується, що провідний виробник Індонезії незабаром перегляне свої правила продажів на внутрішньому ринку, додав він.

Індонезія в середу закликала країни-імпортери визнати і платити надбавку за пальмову олію, що стійко виробляється, а не бойкотувати широко використовується масло, виробництво якого, за словами критиків, пов’язане з вирубкою лісів.

Угода з зерна України в Чорному морі була продовжена ще на два місяці, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав «хорошою новиною для миру», за день до того, як Росія могла вийти з угоди через перешкоди для експорту зерна та добрив.

Котирування найактивнішого контракту Dalian на соєву олію подешевшали на 0,3%, а контракти на пальмову олію подешевшали на 0,8%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,3%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,4350 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!