Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються другу сесію поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються другу сесію поспіль у четвер до найнижчої ціни закриття за два тижні через ослаблення конкуруючих олій та зміцнення ринггіту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі деривативів Bursa впав на 1,59% до 3715 ринггітів (844,70 доларів США) за тонну. Контракт втратив 2,08% цього тижня.

“Ціни CPO на деривативи Bursa Malaysia йдуть за слабкими зовнішніми ринками, такими як Даляньська товарна біржа і сира нафта”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура, додавши, що зміцнення рінггіту також чинить тиск на ставки, повідомляє Рейтер.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 0,92%. Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 0,75%, а контракт на пальмову олію знизився на 2,65%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський рінггіт, контрактна валюта торгівлі, виріс на 0,27% по відношенню до долара і зробив пальмову олію дорожчою для власників іноземної валюти.

Тим часом експорт продукції з пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 10 квітня впав на 16,2–35,6% порівняно з попереднім місяцем, як показали раніше цього тижня дані вантажної сюрвейєрської служби.

Імпорт пальмової олії до Європейського союзу в сезоні 2022/23 склав 3,06 млн. тонн до 9 квітня проти 3,98 млн. тонн роком раніше.

Пальмова олія може протестувати підтримку на рівні 3671-3683 ринггітів за тонну, прорив нижче за який може відкрити шлях до діапазону 3577-3613 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!