Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижуються четверту сесію поспіль у четвер напередодні серпневих даних про попит та пропозицію Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB), а також на тлі зниження конкуруючих олій.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів Бурса завершився на 5,0 ринггітів, або на 1,29 %, нижче, на рівні 3831 ринггітів ($819,11) за метричну тонну.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці серпня, ймовірно, підскочили до шестимісячного максимуму 1,89 мільйона тонн, оскільки виробництво зросло, а експорт сповільнився, показало дослідження Reuters.

MPOB має опублікувати дані про попит та пропозицію за серпень 11 вересня.

“Ринок залишається обережним напередодні серпневих даних MPOB про попит та пропозицію. Затяжне зниження можна побачити як у Даляні, так і в соєвих оліях торгової палати Чикаго”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,40%, а контракт на пальмову олію впав на 2,09%. Тим часом, ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,74 %.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Тим часом імпорт пальмової олії в Індію підскочить на 26% до рекордного рівня за рік, що закінчується 31 жовтня 2023 року, оскільки відновлення споживання та конкурентоспроможні ціни спонукали маслопереробники збільшити закупівлі.

Збільшення закупівель Індії, найбільшого у світі імпортера пальмової олії, може допомогти знизити запаси в Індонезії та Малайзії, які є провідними виробниками, та підтримати базові ф’ючерси.

Індонезія встановила базову ціну на сиру пальмову олію на період з 1 по 15 вересня на рівні $805,20 за тонну, а експортне мито та збір CPO — на рівні $33 та $85 за тонну відповідно.

На думку аналітика Reuters Ван Тао, пальмова олія може впасти до 3822 ринггітів за метричну тонну, на що вказує низхідний канал.

(1 долар = 4,6740 ринггітів)

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!