Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижувалися в середу

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію втратили раннє зростання в середу і закрилися поблизу найнижчого рівня за 3,5 місяці, оскільки зростання запасів і дешевші поставки соняшникової олії переважили надії на покращення експорту за нижчих рівнів цін.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурси подешевшав на 13 ринггітів, або 0,36%, і закрився на рівні 3552 ринггітів ($753,18) за метричну тонну після зростання до 3611 рингітів.

У вівторок контракт упав до найнижчого рівня з 23 червня – 3520 ринггітів.

«Ціни на пальмову олію впали, як і ціни на інші харчові олії. Пальмовій олії доводиться конкурувати зі олією, щоб зберегти частку ринку», – сказав трейдер харчової олії з Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Приплив дешевої соняшникової олії з Росії та України чинить знижувальний тиск на ціни на пальмову олію, оскільки два найбільші виробники користуються знеціненням валюти, щоб захопити велику частку ринку харчових олій.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за 1-10 жовтня зріс на 12,5% до 29,6% порівняно з місяцем раніше, згідно з даними сюрвеєрів.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці вересня зросли на 9,6% до 2,31 млн тонн, найвищого рівня за 11 місяців, показали дані Малайзійської ради з пальмової олії (MPOB), опубліковані у вівторок.

Індонезія, найбільший у світі експортер пальмової олії, у п’ятницю запустить ф’ючерсну біржу на сиру пальмову олію (CPO), але вона не зробить торгівлю через біржу обов’язковою, повідомив Reuters у середу її головний регулятор.

За словами трейдера з Мумбаї, перегляд у бік зниження оцінки виробництва сої в США також підтримує соєву олію та інші харчові масла.

Міністерство сільського господарства США оцінило 51% урожаю сої у стані від гарного до відмінного, порівняно з 52% тиждень тому і найнижчим показником для цього часу року з 2012 року.

Ціни на нафту практично не змінилися на початку азіатської торгівлі, оскільки ослабла стурбованість з приводу можливих перебоїв у постачанні через конфлікт в Ізраїлі.

(1 долар = 4,7160 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!