Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижувалися у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продовжили зниження другу сесію поспіль у п’ятницю і були на шляху до тижневого зниження, слідуючи за зниженням цін на соєву олію в Чикаго.

До полудня базовий контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурса знизився на 0,14% до 3602 ринггітів ($763,62) за метричну тонну.

За тиждень контракт знизився на 4,4% після зростання на 2,3% попереднього тижня.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,31%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Торгівля залишалася млявою, оскільки китайська Даляньська товарна біржа закрита з 29 вересня по 6 жовтня у зв’язку зі Святом середини осені та Національним днем.

На ціни також вплинуло щомісячне зниження на 19% імпорту харчової олії з Індії, що є найбільшим покупцем, у вересні, оскільки ОЕЗ-и скоротили закупівлі на 26% після того, як запаси підскочили до рекордного рівня.

Асоціація пальмової олії Індонезії очікує збільшення виробництва цього товару в країні на 5% цього року і очікує, що до кінця року запаси становитимуть близько 3,2 мільйонів метричних тонн.

Індонезія підвищила базову ціну на сиру пальмову олію до $827,37 за тонну на період з 1 по 15 жовтня, але зберегла експортне мито та збір на сиру пальмову олію без змін на рівні $33 та $85 за тонну.

Очікується, що до середини 2024 року малайзійська пальмова олія торгуватиметься за ціною від 3700 до 4500 ринггітів за метричну тонну, оскільки погодні умови Ель-Ніньо загрожують поставкам на тлі попиту, що зростає, кажуть аналітики.

Пальмова олія може впасти в діапазоні 3541-3546 ринггітів за метричну тонну, що сприяє потужній хвилі C.

Ціни на нафту перебували на шляху до різкого тижневого падіння з березня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!