Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію змінили раннє зростання у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію змінили раннє зростання у вівторок, слідуючи за конкуруючими харчовими маслами, але слабший ринггіт і повільне виробництво у другого за величиною виробника у світі обмежили втрати.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у вересні на Малайзійській біржі деривативів Bursa закрився зі зниженням на 44 ринггіти, або 1,18%, до 3675 ринггітів (788,29 долара США) за метричну тонну, завершивши дводенний.

«Пальмова олія зросла (раніше) завдяки стійким ринкам соєвої олії Даляня та товарної біржі Чикаго. Оскільки обидва ринки знизилися на вечірній сесії, наш ринок пішов за ним», – сказав трейдер з Куала-Лумпуру, повідомляє Рейтер.

Але виробництво в Малайзії повільне та низьке, що надає деяку підтримку ринку, сказав трейдер.

Найактивніші контракти Даляня на соєву олію зросли на 0,1%, а контракт на пальмову олію — на 0,9%.

Ціни на соєву олію CBOT впали на 0,89%, втративши колишнє зростання, оскільки очікування таких необхідних дощів у деяких частинах Середнього Заходу США послабили побоювання з приводу посушливої погоди.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Експорт продукції з пальмової олії з Малайзії з 1 по 25 червня впав на 4,5-8,7% порівняно з попереднім місяцем, повідомили сюрвеєр Intertek Testing Services та незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia.

“Експорт цього місяця знизиться, але зараз уся увага зосереджена на погоді”, – сказав трейдер, додавши, що накопичення запасів постраждає, якщо виробництво буде зупинено.

Рінггіт ослаб на 0,17% по відношенню до долара, що зробило пальму привабливішою для покупців, які володіють іноземною валютою.

(1 долар = 4,6620 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!