Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію змінили колишнє зростання і закрилися зниженням у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію змінили колишнє зростання і закрилися зниженням у вівторок, оскільки трейдери зіставили очікування на зростання виробництва з поліпшенням експортного попиту.

Контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подешевшав на 32 рbнггіти, або 0,82%, до 3888 рbнггітів (835,23 долара США) за метричну тонну.

Експорт з Малайзії в період з 1 по 10 липня зріс на 18,7-26,1%, свідчать дані сюрвеєрських компаній Amspec Agri та Intertek Testing Services.

За оцінками Асоціації виробників пальмової олії Південного півострова, виробництво у період з 1 по 10 липня зросло на 5,93% порівняно з аналогічним періодом у червні, повідомили трейдери та аналітики.

“Ми очікуємо, що рівень запасів залишиться на колишньому рівні або трохи збільшиться, оскільки очікується, що в липні виробництво зросте лише високими однозначними числами, з незначним збільшенням експорту в місячному вирахуванні”, – йдеться в повідомленні брокерської компанії UOB KayHian, пише Рейтер.

Ціни на сиру пальмову олію зростатимуть через повільніше, ніж очікувалося, піковий сезон виробництва та поточні погодні ризики для пальмової, соєвої та інших рослинних олій.

Запаси пальмової олії в Малайзії наприкінці червня зросли на 1,9% до 1,72 млн метричних тонн порівняно з попереднім місяцем, що набагато менше, ніж очікувалося, згідно з даними Ради з пальмової олії Малайзії.

Стан посівів сої у США покращився за минулий тиждень після дощів у посушливій зоні посівів США, хоча вони залишалися гіршими за понад десятиліття, а стан ярої пшениці погіршився, показали дані уряду США у понеділок.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 0,7%. Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 0,4%, а контракту на пальмову олію – на 0,8%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,6550 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!