Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію злетіли у п’ятницю четвертий день поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію злетіли в п’ятницю четвертий день поспіль, встановивши курс на тижневий стрибок на 11%, оскільки суха погода обмежувала перспективи виробництва пальми та сої у США.

Контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa зріс на 229 ринггітів, або на 6,53%, до 3737 ринггітів (809,58 доларів США) за метричну тонну до полудня, що є найвищим показником 10 травня.

Плантації пальмових дерев у Сабаху, найбільшому штаті Малайзії, що виробляє сировину, відчувають водний стрес через ранні ознаки Ель-Ніньйо, що знижує врожайність і посилює наслідки недостатнього внесення добрив і нестачі робочої сили, що спостерігалися протягом останніх трьох років.

У Сполучених Штатах період посушливої погоди після посівного сезону негативно вплинув на врожай на Середньому Заході, що викликало побоювання, що прогнозований рекордний урожай сої не виправдає очікувань.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,1% після стрибка на 4,4% напередодні. Найактивніший контракт Dalian на соєву олію підскочив на 4,5%, а контракт на пальмову олію додав 5,4%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

“Пальмова олія також отримала підтримку від ралі на американських ринках соєвої олії FOB і бичачої тенденції на європейських ринках готівки ріпакової олії та соняшникової олії”, – сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

На фізичному фронті Багані сказав, що оптимістичні закупівлі пальмової олії у найбільшого покупця Індії цього тижня допомогли пальмовому маслу знайти таку необхідну підтримку, а останнє різке зниження базових імпортних цін на пальмову олію Індією дало їй перевагу щодо імпортного мита.

(1 долар = 4,6160 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!