Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися зростанням у понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися зростанням у понеділок після повідомлення про тижневе зростання минулого тижня, навіть незважаючи на те, що слабкі дані щодо експорту чинили тиск на контракт.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 15 ринггітів, або 0,39%, до 3868 ринггітів (810,05 доларів США) за метричну тонну на момент закриття біржі.

Експорт Малайзії з 1 по 25 лютого знизився на 11% порівняно з аналогічним періодом. Оскільки пальмовий олеїн продовжує коштувати дорожче за соєву олію вже більше місяця, перспективи експорту пальмової олії туманні», – сказала Сатья Варка, старший аналітик Fastmarkets Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Учасники ринку також чекають на дані щодо обсягу виробництва за 1-20 лютого, які мають вийти цього тижня, які, за оцінками, будуть нижчими і можуть підтримати відновлення цін, додав він.

Контракт на соєву олію на Даляньській товарній біржі впав на 0,77%, а контракт на пальмову олію – на 0,11%. Тим часом ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго знизилися на 0,36 %.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri, експорт малазійської продукції з пальмової олії за період з 1 по 25 лютого впав на 14,3% до 863 108 тонн із 1 006 930 тонн, відвантажених за той же період у січні.

За даними сюрвеєра Intertek Testing Services, експорт малазійських продуктів пальмової олії за той же період також впав на 10,7% до 951 409 метричних тонн із 1 064 778 метричних тонн, відправлених у січні.

Пальмова олія схиляється до повторного тестування підтримки на рівні 3813 ринггітів за метричну тонну, з добрими шансами прорватися нижче за цей рівень і впасти до 3789 ринггітів.

(1 долар = 4,7750 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!