Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися в четвер на максимумі більш ніж за один тиждень

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися у четвер на максимумі більш ніж за один тиждень, збільшившись четверту сесію поспіль на тлі впевненого зростання конкуруючих олій та очікувань зниження виробництва.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі деривативів Bursa зріс на 84 ринггіти, або на 2,27%, до 3791 ринггіти (857,69 долара США).

“Сьогодні завдяки фірмам, які займаються торгівлею соєвою олією в Даляні та Чикаго, покупці на Bursa Malaysia користуються можливістю купувати пальмову олію в очікуванні завтрашніх показників експорту і скоротити розрив між ф’ючерсними та готівковими цінами”, – сказав трейдер з Куала-Лумпуру, додавши, з постачаннями після руйнівної повені також підтримує ціни на пальмову олію в Малайзії, повідомляє Рейтер.

Запаси пальмової олії в Малайзії, за оцінками, до кінця березня скоротилися до менш ніж 2 мільйонів тонн, оскільки найбільший у світі експортер пальмової олії Індонезія збільшив зобов’язання внутрішнього ринку та обмежив експорт, а світовий попит на пальмову олію змістився до Малайзії, тоді як виробництво залишалося невизначеним, сказав Анілкумар Багані, керівник відділу товарних досліджень Sunvin Group.

За словами аналітиків, сюрвеєри мають опублікувати дані щодо експорту за березень у п’ятницю, а асоціація борошномельних підприємств прогнозує падіння виробництва з 1 по 25 березня на 22,9%.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 1,34%, тоді як контракт на пальмову олію піднявся на 1,333%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,02%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,4200 ринггітів)

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!