Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися пониженням у вівторок другу сесію поспіль

Джерело:  Oilworld

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися зниженням у вівторок другу сесію поспіль, досягнувши майже двотижневого мінімуму на тлі побоювань зростання виробництва.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Bursa, який був перенесений на новий місяць, закрився зі зниженням на 54 ринггіти, або 1,54%, до 3458 ринггітів (779,71 долара США) за тонну, найнижчого рівня з 3 травня.

Ринок вважає, що прогноз пропозиції у серпні буде набагато кращим, незважаючи на близьку напруженість, коли квітневі запаси були на 13-місячному мінімумі, сказала Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

“Пальмова олія зараз сильно залежить від ведмежих настроїв і зачепилася за зростання виробництва”, – сказав він.

Експорт із Малайзії у період з 1 по 15 травня зріс на 4% порівняно з тим же періодом у квітні, повідомила у понеділок сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services. AmSpec Agri Malaysia, ще одна сюрвейєрська компанія, повідомила, що експорт зріс на 5,2%.

Провідний виробник Індонезія встановила орієнтовну ціну сирої пальмової олії на рівні $893,23 за тонну на період з 16 по 31 травня, йдеться в указі міністерства торгівлі, опублікованому в понеділок.

Тим часом Індія, найбільший у світі покупець харчової олії, знизила базові імпортні ціни на сиру пальмову олію та соєву олію, йдеться в заяві уряду в понеділок пізно ввечері.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 1% на тлі прогнозів рекордного виробництва в США. Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 0,8%, а контракт на пальмову олію втратив 0,8%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,4350 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!