Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зафіксували рекордне тижневе зростання

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію змінили раннє зростання в п’ятницю після досягнення двотижневого максимуму, але зафіксували своє тижневе зростання завдяки стійкому попиту, слабшому ринггіту і сильнішим конкуруючим харчовим маслам.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів Bursa впав на 54 ринггіти, або 1,38%, до 3869 ринггітів (832,94 долара США) за метричну тонну після триденної перерви.

Контракт раніше виріс на цілих 1,1%.

За тиждень контракт підскочив на 4,09% (максимальне зростання за чотири роки).

«Ринок пальмової олії цього тижня підтримувався високим попитом в Індії та Європі, а також очікуванням більш високих цін на соєву олію з огляду на високу активність переробки та внутрішній попит у Сполучених Штатах», — сказав Марчелло Калтрера, директор сінгапурської сировинної компанії. консалтингова компанія Apricus 8 Pte Ltd., повідомляє Рейтер.

Тим не менш, більш високі середньострокові запаси пальмової олії та переглянуті експортні мита Індії на пальмову та м’яку олію чинили тиск на ціни, додав Калтрера.

Європейський союз заявив у четвер, що почав розслідування того, чи обходить біодизельне паливо з Індонезії мита ЄС, проїжджаючи через Китай та Велику Британію.

Рінггіт, торгова валюта пальми, цього тижня знизився на 1,3% по відношенню до долара, що зробило харчове масло дешевшим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Найбільш активний контракт Даляня на соєву олію подорожчав на 0,7%, а контракт на пальмову олію додав 0,7%.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,08%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,6450 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!