Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли в п’ятницю з майже тритижневого мінімуму

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію зросли в п’ятницю з майже тритижневого мінімуму на попередній сесії на тлі відновлення покупок ключовим імпортером Китаєм, навіть незважаючи на те, що ціни були на шляху до першого тижневого падіння за три тижні.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa зріс на 67 ринггітів, або 1,98%, до 3459 ринггітів (779,93 долара США) за тонну опівдні після чотириденного спаду.

За тиждень контракт упав на 5,18%.

За словами Анілкумара Багані, керівника відділу досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group, пальма зросла після деякого бичачого імпульсу ф’ючерсів на соєву олію в Чикаго напередодні та відновлення покупок з боку Китаю цього тижня.

“Запаси пальмової олії скоротилися в Китаї та Індії, тоді як маржа імпорту збільшилася для рафінованого пальмового олеїну в Китаї і сирої пальмової олії в Індії після того, як ціни знизилися з недавніх максимумів”, – сказав він, повідомляє Рейтер.

Продовжуючи підтримувати ціни, рінггіт упав на 0,35% до долара, що зробило товар дешевше для покупців, які володіють іноземною валютою.

Малайзія зберегла червневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і підвищила довідкову ціну, йдеться в циркулярі на веб-сайті Ради з пальмової олії Малайзії, опублікованому в четвер.

Більш високе експортне мито в Малайзії робить її продукти з пальмової олії менш конкурентоспроможними порівняно з більшим конкурентом Індонезією, яка знизила експортні податки, що підлягають сплаті, за період з 16 по 31 травня.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 0,5%, а контракту на пальмову олію – на 0,3%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,1%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може повторно протестувати підтримку на рівні 3363 рінггітів за тонну, прорив нижче за яку може відкрити шлях до 3288 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,4350 ринггітів)

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!