Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію виросли в п’ятницю, перервавши п’ятисесійну смугу невдач на тлі зростання масел, що конкурують.

Тим не менш, ф’ючерси зафіксували тижневі втрати на 3,43%, що є найнижчим показником із 20 жовтня.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у лютому на Малайзійській біржі деривативів Бурси виріс на 39 ринггітів, або 1,05%, до 3741 ринггіту ($802,45) на закритті торгів.

“Нічне сильне зростання цін на конкуруючі олії спонукало ф’ючерсні контракти відкрити геп вгору, перервавши п’ятиденну негативну смугу”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура.

Інший трейдер сказав, що ринок, як очікується, зафіксує прибуток перед вихідними, очікуючи на публікацію даних Малайзійської ради з пальмового масла, які мають бути опубліковані 12 грудня.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 2,33%, а контракт на пальмову олію – на 3,41%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,35%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзійський ринггіт, торгова валюта контракту, торгувався з нуля до зростання приблизно на 0,5% до долара США. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Індонезія продовжить обов’язкове змішування біодизельного палива із вмістом 35% у 2024 році та виділила 13,41 мільйона кілолітрів біодизельного палива на наступний рік, що трохи перевищує 13,15 мільйона кілолітрів, виділених на 2023 рік. Пальмова олія використовується як сировина для виробництва біодизельного палива.

Пальмова олія на європейському ринку рослинних олій подорожчала в четвер на тлі зміцнення ф’ючерсів на соєву олію CBOT та послаблення долара. Ціни на пальмову олію зросли на 10–30 доларів за тонну.

(1 долар = 4,6620 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!