Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали в середу до найнижчого рівня закриття за 12 днів

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали в середу до найнижчого рівня закриття за 12 днів, оскільки слабкий експорт у квітні та прогнози збільшення виробництва вплинули на настрої учасників ринку.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подешевшав на 113 рінггітів, або 2,91%, до 3775 ринггітів (856,01 долара) за тонну, що стало найбільшим денним збитком з 22 березня.

Ціни впали після того, як Асоціація виробників пальмової олії Південного півострова (SPPOMA) повідомила про щомісячне зростання виробництва на 35% протягом перших 10 днів квітня, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari із Селангора, повідомляє Рейтер.

«Попит є ще одним приводом для занепокоєння у квітні, оскільки ціни на конкуруючі рослинні олії, такі як соняшникова та ріпакова олія, знижуються порівняно з пальмовою», — додав він.

Експорт малазійської пальмової олії з 1 по 10 квітня скоротився на 16,2% до 408 663 тонн із 487 530 тонн, відвантажених за той же період у березні, повідомила у вівторок сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance.

Тим часом виробництво сої в Аргентині впаде до 23-річного мінімуму, менше, ніж передбачалося раніше, оскільки посуха знищила поля ключового американського виробника, заявив уряд США.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 1,1%. Найбільш активний контракт Даляня на соєву олію додав 0,2%, а контракт на пальмову олію знизився на 0,2%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Парамалінгам сказав, що загальні ціни залишаться стабільними з наближенням Курбан-байрама, а заводи будуть закриті на триваліший період через свята.

(1 долар = 4,4100 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!