Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали у понеділок п’яту сесію за шість днів

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію впали в понеділок п’яту сесію за шість днів через послаблення попиту, зростання виробництва та втрат конкуруючих харчових олій.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa подешевшав на 53 ринггіти, або на 1,52%, до 3428 ринггітів (772,94 долара США) за тонну.

Торги були пригнічені тими самими чинниками, що й минулого тижня — прогнозом зростання виробництва пальм у травні, втратами зв’язаної соєвої олії, відновленням поставок соняшникової олії з Чорного моря та млявими прогнозами експорту Малайзії у травні, сказала Сатья Варка, співзасновник Сінгапурська компанія Palm Oil Analytics, пише Рейтер.

Експорт продукції з пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 20 травня зріс на 1,6%, порівняно з попереднім місяцем, повідомила в суботу сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services. Інший сюрвеєр, Amspec Agri Malaysia, повідомив, що експорт зріс на 2,9%.

Це повільніше, ніж зростання на 4–5,2% у період з 1 по 15 травня, згідно з даними вантажної сюрвейєрської служби.

Найбільш активний контракт Даляня на соєву олію подешевшав на 1,8%, а контракт на пальмову олію подешевшав на 1,3%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,04 %.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може протестувати підтримку на рівні 3418 ринггітів за тонну, прорив нижче за яку може відкрити шлях до діапазону 3344-3363 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!