Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відступили від тримісячного максимуму

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію знижувалися у вівторок, відступивши від більш ніж тримісячного максимуму попереднього дня, завершивши три сесії зростання, хоча втрати були обмежені побоюваннями щодо глобальної пропозиції харчової олії та слабким ринггітом.

Контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на Малайзійській біржі деривативів Bursa втратив 101 ринггіт, або 2,53%, і закрився на рівні 3884 ринггіти (835,45 долара США) за метричну тонну.

Трейдери чекають галузевих прогнозів щодо попиту та пропозиції пальмової олії в Малайзії в червні перед виходом даних Ради з пальмової олії Малайзії наступного тижня, щоб визначити наступний напрямок цін.

Звіт про посіви сої в США, більш повільне виробництво в Малайзії в червні, геополітична напруженість і слабкіша валюта ринггіту допомогли обмежити втрати, сказав Парамалінгам Супраманіям, директор брокерської компанії Pelindung Bestari в Селангорі, додавши, що відсутність попиту викликає деяке занепокоєння.

Стан посівів сої в США за останній тиждень погіршився, оскільки дощі не покращили умови, показали урядові дані у понеділок, що посилило побоювання щодо пропозиції після несподіваного скорочення посівних площ сої в країні.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго за ніч зросли на 2%, але у вівторок ринок був закритий у зв’язку з державним святом. Котирування найактивнішого контракту Даляня на соєву олію зросли на 0,8%, а контракти на пальмову олію знизилися на 0,3%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, які конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

У найбільшого покупця Індії імпорт пальмової олії у червні підскочив на 49% порівняно з попереднім місяцем до найвищого рівня за три місяці, оскільки покупці скористалися цінами, які впали до найнижчого рівня за 28 місяців, повідомили шість дилерів.

(1 долар = 4,6490 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!