Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відновилися і закрилися вище у п’ятницю

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відновилися і закрилися вище у п’ятницю, хоча еталонний контракт зафіксував другий річний збиток поспіль.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у березні на Малайзійській біржі деривативів Бурси виріс на 5 ринггітів, або 0,13%, до 3744 ринггітів ($815,69) на момент закриття торгів. За рік він втратив 10%.

Ринггіт виріс на 0,33% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Експорт малайзійських продуктів пальмової олії з 1 по 25 грудня, за оцінками, знизився на 4–16% порівняно з попереднім місяцем, згідно з даними дослідницьких компаній Intertek Testing Services та AmSpec Agri Malaysia.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 1,9%, а контракт на пальмову олію – на 2,13%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,06%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту до кінця 2023 року мають знизитися приблизно на 10%, що стане першим річним зниженням за два роки після того, як геополітичні проблеми, скорочення видобутку та глобальні заходи щодо стримування інфляції викликали різкі коливання цін.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзія зберегла січневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% та підвищила базову ціну.

Індонезія у п’ятницю знизила базову ціну на сиру пальмову олію на період з 1 по 15 січня до $746,69 за метричну тонну з $767,51 за тонну.

Погодне явище Ель-Ніньйо, яке призвело до посухи на більшій частині Азії, обмежило зниження цьогорічного ринку. За прогнозами, посушлива погода Ель-Ніньйо збережеться і в першій половині 2024 року, що поставить під загрозу світове виробництво пальмової олії.

(1 долар = 4,5900 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!