Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відіграли ранні втрати у п’ятницю

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відіграли ранні втрати в п’ятницю, але були готові до найбільшого тижневого падіння за більш ніж чотири місяці, оскільки ринки відстежили зниження цін на харчові масла, що конкурують.

Контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa зріс на 7 ринггітів, або 0,2%, до 3576 ринггітів (808,32 долара США) за тонну до полудня після шести сесій втрат поспіль. Раніше того ж дня контракт досяг найнижчого рівня з 4 жовтня.

Контракт впав на 8,8% за тиждень, наближаючись до найбільшого тижневого падіння з тижня, що закінчився 18 листопада.

Розпродаж соєвої, соняшникової та ріпакової олії чинить тиск на ціни на пальмову олію, хоча оцінки зниження виробництва та кінцевих запасів надали деяку підтримку ринку, сказав Парамалінгам Супраманіям, директор брокерської компанії Pelindung Bestari із Селангора, повідомляє Рейтер.

“Ціни на пальмову олію відірвалися від фундаментальних показників через загальні глобальні продажі”, – сказав Парамалінгам. «Надзвичайно складно точно визначити, коли саме відбудеться відновлення цін, нам потрібно покращити загальний попит, щоб зробити це можливим».

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію подешевшали на 1,5%, а контракти на пальмову олію подешевшали на 1,1%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,6%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Малайзія зберегла квітневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і підвищила довідкову ціну, йдеться в циркулярі на веб-сайті Ради з пальмової олії Малайзії, опублікованому в четвер.

Ціни на нафту впали через побоювання щодо потенційного надлишку пропозиції після того, як міністр енергетики США Дженніфер Гренхольм заявила, що поповнення Стратегічного нафтового резерву країни може тривати кілька років.

Нижчі ціни на нафту роблять пальмову олію менш привабливим варіантом як сировина для біодизелю.

Пальмова олія може впасти до 3420 ринггітів за тонну, передбачає прогнозний аналіз, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,4240 ринггітыв)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!