Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в середу завершили торги зростанням

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в середу завершили торги зростанням, перервавши дводенне зниження, оскільки підтримку надали слабший рінггіт і сильніші ф’ючерси на сиру нафту.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Bursa зріс на 28 ринггітів, або на 0,83%, до 3406 ринггітів (767,98 доларів США) за тонну.

За словами трейдера з Куала-Лумпура, контракт виріс завдяки соєвій олії та харчових маслах Даляня у поєднанні зі слабкістю ринггіту, повідомляє oilworld.ru з посиланням на Рейтер.

Ринггіт MYR, торгова валюта пальми, впала на 0,48% по відношенню до долара до найнижчого рівня з листопада 2022 року, що зробило товар дешевшим для власників іноземної валюти.

Ціни на нафту зросли після того, як дані показали скорочення запасів та постачання палива в США, а також попередження міністра енергетики Саудівської Аравії спекулянтам про перспективи подальшого скорочення видобутку ОПЕК+

Котирування найбільш активного контракту Dalian на соєву олію впали на 1,2%, контракт на пальмову олію також упав на 1,2%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,06 %.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Sime Darby Plantation заявила, що ціни, як очікується, коливатимуться навколо поточних рівнів у найближчому майбутньому, при цьому цінова конкурентоспроможність залежатиме від перспектив пропозиції конкуруючих олій та політики Індонезії щодо експорту пальмової олії.

«Макроекономічні та геополітичні проблеми, у тому числі побоювання щодо уповільнення економічного зростання та високих відсоткових ставок, можуть обмежити потенціал зростання цін на сировинні товари», — йдеться у заяві біржі.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!