Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в середу закрилися зниженням

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в середу закрилися зниженням другої сесії на тлі прогнозу зростання запасів у червні, хоча очікування відновлення експорту в липні обмежують втрати.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подешевшав на 21 ринггіт, або 0,54%, до 3862 ринггітів (830,54 долара США) за метричну тонну.

Запаси Малайзії, ймовірно, склали 1,86 млн метричних тонн до кінця червня, збільшившись приблизно на 10,5% порівняно з місяцем раніше, і досягли чотиримісячного максимуму на тлі млявого експорту, показало опитування Reuters.

Згідно з прогнозом, виробництво у червні впаде на 0,8% до 1,51 млн. тонн, а експорт, ймовірно, зросте на 0,7% до 1,09 млн. тонн.

“З фундаментальної точки зору ринок пальмової олії, як і раніше, виглядає ведмежим через зростання рівня запасів і високий сезон збору врожаю”, – йдеться у замітці Refinitiv Agriculture Research, повідомляє Рейтер.

«Однак очікується, що постачання в липні відновляться, враховуючи знижку на пальмову олію, що росте, порівняно з конкуруючими м’якими маслами, слабкий ринггіт і скорочення запасів у пунктах призначення, що підтримують споживчі покупки», — додав він.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 0,1%, а контракту на пальмову олію втратили 0,6%. Чиказька торговельна палата була закрита у зв’язку із державним святом.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,6500 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!