Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в середу закрилися на більш ніж тижневому максимумі

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в середу закрилися на більш ніж тижневому максимумі, відновившись після втрат на попередній сесії на тлі зростання сирої та конкуруючої харчової олії.

Контракт на пальмову олію з постачанням у вересні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подорожчав на 81 ринггіт, або 2,20%, до 3756 ринггітів (804,45 долара США) за метричну тонну, найвищого рівня з 19 червня.

Раніше того ж дня еталонний контракт зріс на 3,45% до 3802 ринггітів.

«Ф’ючерси на пальмову олію почали день сильними, зафіксувавши тризначне зростання по всіх напрямках на початку торгів, чому сприяло зміцнення відповідних рослинних олій, у той час як знижка, що росте, на пальмовий олеїн по відношенню до соєвої олії вселила оптимізм щодо деякого відновлення експорту . – сказала Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Найбільш активний контракт Даляня на соєву олію зміцнився на 0,8%, а контракт на пальмову олію зріс на 2,3%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,4%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Нафта виросла в середу після того, як галузевий звіт про більш значне, ніж очікувалося, падіння запасів сирої нафти в США показав стійкий попит і допоміг компенсувати побоювання щодо подальшого підвищення процентних ставок.

Вищі ціни на нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом як сировина для біодизеля.

Індонезія встановила довідкову ціну на сиру пальмову олію (CPO) на рівні 747,23 долара за метричну тонну на період з 1 по 15 липня, порівняно з 723,45 долара в даний час, як показав указ міністерства торгівлі в середу.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, експорт продукції з пальмової олії з Малайзії з 1 по 25 червня впав на 4,5% порівняно з попереднім місяцем. Сюрвеєр Intertek Testing Services повідомив, що за той же період експорт скоротився на 8,7%.

Фінансові ринки Малайзії будуть закриті у четвер у зв’язку із національним святом. Торги відновляться у п’ятницю, 30 червня.

(1 долар = 4,6690 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!