Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в понеділок закрилися на більш ніж тритижневому максимумі

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в понеділок закрилися на більш ніж тритижневому максимумі, відображаючи зростання конкуруючих харчових олій та дані щодо експорту.

Контракт на пальмову олію з постачанням у листопаді на Малайзійській біржі деривативів Bursa зріс на 64 ринггіти, або на 1,65%, до 3935 ринггітів (846,78 долара США) за метричну тонну, скоротивши втрати порівняно з попередньою.

Експорт продукції з пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 20 серпня зріс на 9,8% та 17,4% порівняно з аналогічним періодом місяцем раніше, повідомили, відповідно, вантажні сюрвеєри Intertek Testing Services та Amspec Agri.

Акції Даляня на соєву олію подорожчали на 0,8%, а на пальмову олію – на 0,5%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,3%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ринки соєвої олії зміцнилися, оскільки суха погода в Сполучених Штатах погрожувала скоротити пропозицію під час критичного сезону наповнення стручків, у той час як повені в Китаї завдали збитків урожаю, скоротивши виробництво кукурудзи та сої, сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер мумбайської фірми Kantilal Lax. , повідомляє Рейтер.

Таким чином, споживачі переважно перейшли на пальму, оскільки вона залишається найдоступнішою альтернативою, сказав Сайя.

Малайзійський рінггіт, торгова валюта пальми, послабився на 0,04% по відношенню до долара. Більш слабкий рінггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Минулого четверга Європейський Союз заявив, що почав розслідування того, чи обходить біодизельне паливо з Індонезії мита ЄС, проходячи через Китай та Велику Британію.

Пальмова олія може пробити підтримку в 3861 ринггіт за метричну тонну і впасти до наступної підтримки в 3778 рінггіт, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао. (1 долар = 4,6470 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!