Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у вівторок знизилися

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у вівторок продовжили зниження через слабкий експорт і зростання виробництва, але були налаштовані на місячне зростання на 8,4%, оскільки попередження про ризики повеней викликали побоювання з приводу перебоїв із виробництвом.

Контракт на пальмову олію з постачанням у травні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подешевшав на 89 ринггітів, або на 2,11%, до 4136 ринггітів (922,19 долара США) за тонну.

За даними незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia, експорт малазійської пальмової олії в лютому впав на 0,4% порівняно з січнем, після різкого зростання, яке спостерігалося раніше цього місяця.

Однак інший сюрвеєр, Intertek Testing Services, повідомив, що експорт за той же період зріс на 2,3%.

За прогнозами Асоціації виробників пальмової олії Південного півострова, виробництво в період з 1 по 25 лютого підскочило на 17% порівняно з попереднім місяцем, повідомили трейдери.

Департамент іригації та дренажу Малайзії випустив попередження про можливі раптові повені в кількох районах Джохора та Саравака, якщо грози збережуться, повідомили державні ЗМІ Бернама.

Подальша слабкість на ринку була викликана чутками про те, що Індонезія знизила свій мандат на біодизельне паливо B35, щоб забезпечити внутрішні поставки пальмового олеїну до Рамадану, хоча уряд заперечує будь-яку таку можливість, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень мумбайської Sunvin Груп, повідомляє Рейтер.

Найбільший у світі виробник планує встановити довідкову ціну на сиру пальмову олію на рівні 889,77 долара за тонну на період з 1 по 15 березня, повідомив представник Міністерства економічної координації, що трохи вище порівняно з 880,03 долара за тонну, встановлену на 16 -28 лютого.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію подешевшав на 0,5%, а контракт на пальмову олію втратив 0,5%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,3%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,4850 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!