Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у вівторок закрилися пониженням після триденного ралі.

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у вівторок закрилися зниженням на тлі фіксації прибутку після триденного ралі, викликаного зниженням цін на харчову олію конкурентів, хоча побоювання щодо потенційного зниження виробництва обмежили втрати.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні впав на 0,67% до 4139 ринггітів (934,21 долара США) за тонну до кінця денної сесії після зростання на 5,79% за останні три дні.

Пальмова олія знизилася через фіксацію прибутку «після слабкості ф’ючерсів на соєву олію CBOT в азіатський годинник і відсутність подальших покупок на цільових ринках, оскільки запаси досить високі», — сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень мумбайського брокера з рослинних олій.

“З іншого боку, цього місяця перспективи виробництва в Малайзії та Індонезії не дуже хороші”, пише Рейтер.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 0,49% після поновлення роботи після довгих вихідних. Тим часом найбільш активний контракт Даляня на соєву олію втратив 0,11%, тоді як контракт на пальмову олію показав незначне зниження на 0,07%.

На пальмову олію впливає динаміка цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Експорт пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 20 лютого зріс на 27,7–33,1% порівняно з попереднім місяцем, свідчать дані незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia та сюрвеєрської компанії Intertek Testing Services, опубліковані у понеділок.

Сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance повідомила у вівторок, що експорт пальмової олії з Малайзії зріс на 8,8% за той же період.

Пальмова олія може зламати опір на рівні 4196 рінггіт за тонну і піднятися у вузькому діапазоні від 4311 до 4343 ринггіт, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!