Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у п’ятницю продовжили зростання

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в п’ятницю продовжили зростання на тлі слабшого ринггіту, покращення попиту з боку Китаю і того, що провідний виробник Індонезія пояснила, що не робитиме експорт обов’язковим через нову біржу, послаблюючи побоювання щодо тиску з боку пропозиції.

Еталонний контракт на пальмову олію з поставкою в грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурси зріс на 46 рінггітів, або 1,26%, до 3684 ринггітів ($778,69) за метричну тонну до полудня після зростання майже на 2, .

Раніше цього тижня він упав до найнижчого рівня з 23 червня – 3520 рінггітів.

«Пальмова олія знаходилася в зоні перепроданості, і вона отримала підтримку з боку слабкої малайзійської валюти та збільшення покупок з боку Китаю», – сказав трейдер харчової олії з Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Малайзійський рінггіт знизився на 0,45% до долара США. Слабкість ринггіту, торгової валюти пальмової олії, зазвичай робить тропічне масло дешевшим для іноземних покупців.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії за 1-10 жовтня зріс на 12,5% до 29,6% порівняно з місяцем раніше, згідно з даними сюрвеєрів.

Станом на ранок за Грінвічем ф’ючерси на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,79%.

У п’ятницю Індонезія запустила ф’ючерсну біржу на сиру пальмову олію (CPO), але торгівля через біржу не буде обов’язковою.

Влада цієї країни Південно-Східної Азії раніше планувала зробити обов’язковим проходження всього експорту CPO через біржу, щоб стимулювати світові ціни на пальмову олію та створити орієнтири, аналогічні тим, що в Куала-Лумпурі та Роттердамі.

Передбачаючи, що Джакарта вимагатиме експорту, індонезійські продавці кинулися очищати товарні запаси. Однак за поточного сценарію малоймовірно, що продаж буде агресивним, що могло б надати підтримку цінам.

Потенціал зростання цін на пальмову олію був обмежений через нарощування запасів і тиск з боку конкуруючих харчових олій, сказав трейдер.

Запаси пальмової олії в Малайзії на кінець вересня зросли на 9,6%, досягнувши 11-місячного максимуму в 2,31 мільйона тонн, як показали дані Малайзійської ради з пальмової олії у вівторок.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!