Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у понеділок зросли більш ніж на 3%

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у понеділок зросли більш ніж на 3%, що стало найбільшим зростанням ринку за два місяці, оскільки ралі сирої нафти підняло ціни після того, як Саудівська Аравія та інші виробники ОПЕК+ оголосили про несподіване скорочення видобутку.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на біржі деривативів Bursa Malaysia піднявся на 124 ринггіти, або 3,3%, до 3885 ринггітів (879,56 доларів США) за тонну, ціни досягали максимуму в 3919 ринггітів, або на 4 ,2% Під час сесії.

“Божевілля покупців, викликане сирою нафтою, підняло ф’ючерси на пальму”, – сказала Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

«У міру зростання цін на викопне паливо попит та використання пальмового біодизелю стають привабливішими».

Малайзія заявила в неділю, що підписала меморандум про взаєморозуміння з торговельною асоціацією, яку підтримує уряд Китаю, для розширення торгівлі пальмовою олією та співпраці.

Котирування найактивнішого контракту Даляня на соєву олію зросли на 1,4%, а контракти на пальмову олію зміцнилися на 1,7%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 2,0%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на нафту зросли в понеділок, ставши найбільшим зростанням майже за рік, після несподіваної заяви ОПЕК+ про скорочення видобутку, що сколихнуло ринки.

Вищі ціни на нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом як сировина для біодизелю.

(1 долар = 4,4170 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!