Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію у четвер розгорнулися після чотирьох сесій зростання.

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію в четвер розгорнули раніше набрані позиції, оскільки інвестори зафіксували прибуток після того, як ціни досягли семитижневого максимуму, але невизначеність щодо світових поставок харчової олії підтримувала ринок.

Контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa впав на 18 рінггітів, або 0,44%, до 4100 рінггітів (867,36 долара США) за тонну, продемонструвавши зростання за чотири попередні сесії.

Настрої інвесторів також погіршилися через дані сюрвейєрської компанії “Societe Generale de Surveillance”, які показали, що експорт за період з 1 по 20 жовтня впав на 8,4% порівняно з попереднім місяцем.

Тим часом інший сюрвеєр, Amspec Agri, оцінив зростання експорту на 3,3% за той же період.

«Експортний попит з таких країн, як Європа, Індія та Пакистан, як і раніше, зберігається через ширші знижки на пальмову олію в порівнянні з конкуруючими харчовими маслами», — сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group.

«Але темпи експорту Малайзії знижуються через нижчі експортні податки в Індонезії та відмови від експортних зборів», повідомляє Рейтер.

Занепокоєння щодо скорочення виробництва у провідних виробниках Індонезії та Малайзії через дощову погоду, а також побоювання щодо більш високих податків на імпорт в Індії допомогли підтримати ціни.

За словами Багані, також є побоювання щодо можливості експорту соняшникової олії з Чорного моря, оскільки угода щодо зернового коридору між Росією та Україною виглядає невизначеною.

Що стосується супутніх масел, то найактивніший контракт Даляня на соєву олію зріс на 0,9%, а контракт на пальмову олію додав 1,8%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,05%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!