Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію торгувалися зі зниженням у понеділок

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію торгувалися зі зниженням у понеділок, збільшуючи втрати другої сесії після падіння цін на соєву олію в Чикаго, оскільки Китай закрився на тривалі канікули.

На момент закриття ринку еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурса впав на 6,5 ринггітів, або 1,73%, до 3702 ринггітів (785,15 доларів США) за метричну тонну.

Ф’ючерси на пальмову олію впали на 6,06% у вересні після двомісячного зростання поспіль.

“Ф’ючерси на сиру пальмову олію Малайзії сьогодні торгуються різко нижче через відсутність будь-яких нових покупок, оскільки ключовий пункт призначення – Китай знаходиться у відпустці, а ф’ючерси на соєву олію в Чикаго продовжують демонструвати розпродаж минулого тижня”, – сказав Анілкумар Багані. , керівник сировинних досліджень Sunvin Group у Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Даляньська товарна біржа закрита з 29 вересня по 6 жовтня у зв’язку зі Святом середини осені та Національним святом. Ціни на соєву олію на біржі торгової біржі Чикаго знизилися на 0,38%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Експорт малайзійських продуктів пальмової олії у вересні зріс на 5,4-8,1%, показали дані незалежної інспекційної компанії AmSpec Agri Malaysia та сюрвеєрської компанії Intertek Testing Services.

Індонезія підвищила базову ціну на сиру пальмову олію до $827,37 за тонну на період з 1 по 15 жовтня, при цьому експортне мито та збори на сиру пальмову олію залишилися незмінними на рівні $33 та $85 за тонну.

Очікується, що з цього моменту до середини 2024 року малайзійська пальмова олія буде продаватися за ціною від 3700 до 4500 рінггітів (790-960 доларів США) за тонну, оскільки погодні умови Ель-Ніньо загрожують постачанням на тлі попиту, що зростає, сказав аналітик.

Ціна на пальмову олію може впасти в діапазон 3716-3741 ринггітів за тонну, оскільки відскок від 3637 ринггітів завершився опір на рівні 3859 ринггітів.

(1 долар = 4,7150 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!