Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продовжили зростання у вівторок

Джерело:  Oilword
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продовжили зростання у вівторок, встановивши курс на друге денне зростання завдяки сильнішим харчовим маслам Dalian та очікуванням скорочення поставок.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі похідних інструментів Bursa зріс на 86 ринггітів, або на 2,4%, до 3662 ринггітів (833,22 долара США) за тонну до полудня.

За словами Багані, інвестори очікують, що запаси Малайзії на кінець березня впадуть нижче 2 млн тонн через збільшення експорту та зниження виробництва, а у квітні очікується подальше зниження через обмеження на експорт в Індонезії до кінця Рамадану, повідомляє Рейтер.

Експорт продукції з пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 25 березня зріс на 18,5% порівняно з відвантаженнями з 1 по 25 лютого, повідомила у вівторок сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance.

Найбільш активний контракт Даляня на соєву олію піднявся на 1,9%, а контракт на пальмову олію додав 2,2%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,1%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Проте ціни на нафту знизилися у вівторок після зростання на попередній сесії, оскільки ринки були зосереджені на розвитку банківської кризи та ознаках зміцнення попиту у Китаї.

Нижчі ціни на нафту роблять пальмову олію менш привабливим варіантом як сировина для біодизеля.

Пальмова олія може повернутися до мінімуму вересня 2022 року в 3220 рінггітів за тонну наступного кварталу, оскільки відскок від цього рівня закінчився, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,3950 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!