Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продовжили зростання у четвер

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію в четвер продовжили зростання, чому сприяло зростання конкуруючих харчових олій і м’якший ринггіт, хоча слабкий експорт та зниження цін на сиру нафту обмежили зростання.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у січні на Малайзійській біржі деривативів Бурса зріс на 83 ринггіти, або 2,2%, до 3759 ринггітів ($785,66) за метричну тонну, зафіксувавши найрізкіше зростання за два тижні.

Малайзійський ринггіт, торгова валюта пальми, послабився на 0,2% по відношенню до долара. Більш слабкий ринггіт робить пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Пальмова олія демонструє висхідну траєкторію, зумовлену сильним зростанням цін на соєву олію в Чикаго, а також відновленням цін на китайські рослинні олії на тлі очікування пакету стимулюючих заходів, сказав Анілкумар Багані, керівник сировинних досліджень Sunvin Group India, повідомляє Рейтер.

Китай має намір застосувати нові бюджетні стимули, щоб підтримати відновлення своєї економіки, спираючись на сценарій, що добре використовується, який значною мірою спирається на борг і державні витрати.

Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 1,4%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Експорт продуктів пальмової олії з Малайзії за 1-25 жовтня впав на 1,1–3,1% порівняно з місяцем раніше.

Ціни на нафту знижувалися в четвер після збільшення запасів сирої нафти в США та зростання індексу долара, втративши частину позицій, досягнутих днем раніше, коли ціни підскочили через напруженість на Близькому Сході.

Більш слабка нафта робить пальму менш привабливим варіантом для біодизельного палива.

(1 долар = 4,7845 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!