Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продовжили зростання, досягнувши чотиримісячного піку

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продовжили зростання в четвер, досягнувши чотиримісячного піку, аналітики вважали, що припинення поставок чорноморським коридором, посилює побоювання з приводу поставок харчової олії з регіону.

Контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 152 ринггіти, або 3,9%, до 4047 рінггітів (891,41 долара США) за метричну тонну, найвищого рівня з 15 березня.

Контракт відслідковує бичачий імпульс на конкуруючих ринках на тлі ескалації напруженості між Росією та Україною, сказав Анілкумар Багані, керівник відділу досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

Росія попередила, що з четверга будь-які судна, що йдуть у порти Чорного моря України, будуть розглядатися як військові вантажі, які потенційно перевозять.

“У середу на ринках відчувалися поштовхи, оскільки ф’ючерси на соєві боби та соєву олію в Чикаго, а також ф’ючерси на ріпак на ICE Canola і Euronext різко підскочили”, – сказав Багані.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 1,7%, тоді як контракт на пальмову олію також зріс на 1,7%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,1%.

Імпорт соняшникової олії до Індії, ймовірно, скоротиться найближчими місяцями, оскільки вона стає неконкурентоспроможною порівняно з конкуруючими оліями через зростання цін після того, як Росія вийшла з угоди щодо зерна у Чорному морі, повідомили Reuters представники галузі.

Експорт пальмової олії з Малайзії у період з 1 по 20 липня зріс на 19% порівняно з попереднім місяцем, повідомила сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services.

Інший сюрвеєр, AmSpec Agri Malaysia, повідомив, що експорт другого за величиною виробника у світі за той же період зріс на 10,1%.

(1 долар = 4,5400 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!