Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продемонстрували найбільше зростання майже за три тижні

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію відновилися в четвер, продемонструвавши найбільше зростання майже за три тижні, оскільки конкуруючі рослинні олії в Даляні та Чикаго зміцнилися, а слабший рінггіт підтримав ринок.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні зріс на 3,19% і закрився у другій половині дня на рівні 4070 рінггітів (924,58 долара США) за тонну, що є найкращим показником з 27 січня.

“Ціни зросли на тлі сильного закриття соєвої олії в Чикаго минулої ночі, оскільки NOPA повідомила про зниження переробки”, – сказав трейдер із Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Переробка сої в США в січні була меншою, ніж очікувалося, незважаючи на зростання вперше за три місяці, тоді як запаси соєвої олії зросли четвертий місяць поспіль.

На пальму впливає рух цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію додав 0,97%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,89%.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго знизилися на 0,1% у другій половині дня в Азії після досягнення свого кращого рівня за два тижні раніше цього ж дня.

Експорт продукції з пальмової олії з Малайзії за період з 1 по 15 лютого зріс на 8,9% порівняно з попереднім місяцем, повідомила в середу незалежна інспекційна компанія AmSpec Agri Malaysia, а сюрвеєр Intertek Testing Services повідомив про збільшення на 18,4%.

Сюрвеєрська компанія Societe Generale de Surveillance повідомила у четвер, що експорт упав на 0,9% у період з 1 по 15 лютого.

Вищі експортні мита та експортні збори на експорт пальмової олії з Індонезії в період з 16 по 28 лютого також принесуть користь малайзійським експортерам пальмової олії, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group, повідомляє Рейтер.

Найбільший експортер пальмової олії Індонезія встановила довідкову ціну сирої пальмової олії на рівні 880,03 долара за тонну на 16-28 лютого, внаслідок чого експортне мито CPO склало 74 долари за тонну, а експортний збір – 95 доларів за тонну, що вище, ніж введений податок та збір у першій половині лютого.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!