Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію показали найкращий денний приріст за шість тижнів

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію показали найкращий денний приріст за шість тижнів на тлі сильніших конкуруючих олій та слабшого ринггіту, а також напередодні великої галузевої конференції.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у грудні на Малайзійській біржі деривативів Бурси додав 2,19%, що стало найбільшим приростом з 15 серпня, і закрився у другій половині дня на рівні 3773 ринггітів ($801,74) за метричну тонну.

“Нічне відновлення цін на нафту та слабкий ринггіт підтримали ціни на пальму”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура, додавши, що ціни на пальму також зросли напередодні свята в Малайзії та конференції Globoil, повідомляє Рейтер.

Трейдери зазвичай уважно стежать за галузевими конференціями, такими як Globoil, яка проходить із четверга до суботи, щоб отримати цінові орієнтири.

Ціни на нафту зросли більш ніж на 1 долар за барель у середу, оскільки ринки зосередилися на обмеженості постачань напередодні зими та «м’якої посадки» економіки США.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,05%, а контракт на пальмову олію зріс на 1,08%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,75 % .

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Тим часом рінггіт, торгова валюта пальми, впав до найнижчого рівня з листопада по відношенню до долара США, що зробило пальмову олію привабливішою для власників іноземної валюти.

Фінансові ринки Малайзії буде закрито у четвер у зв’язку з державним святом.

(1 долар = 4,7060 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!