Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію показали четверте тижневе зростання

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію закрилися зниженням у п’ятницю через фіксацію прибутку, але показали четверте тижневе зростання на тлі стабільного експорту в липні та побоювань щодо запасів харчової олії в Чорному морі.

Контракти на еталонну пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia подешевшали на 3 ринггіти, або 0,07%, до 4043 ринггітів (887,21 долара США) за метричну тонну після зростання на 0,8% на початку.

За словами трейдера з Куала-Лумпура, цінам не вдалося зберегти раннє зростання через фіксацію прибутку напередодні вихідних та у поєднанні зі слабкістю конкуруючих олійних культур.

За тиждень контракт подорожчав на 4,2%.

Експорт пальмової олії з Малайзії у період з 1 по 20 липня зріс на 19% порівняно з попереднім місяцем, повідомила у четвер сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services. Інший сюрвеєр, AmSpec Agri Malaysia, повідомив, що експорт другого за величиною виробника у світі зріс на 10,1%.

Експорт пальмової олії з Індонезії, включаючи продукти переробки, у травні становив 2,23 млн тонн порівняно з 763 000 тонн того ж місяця минулого року, свідчать дані Індонезійської асоціації пальмової олії.

За словами трейдера, призупинення угоди щодо чорноморського зерна створило нову невизначеність на ринку і підняло ф’ючерси на кукурудзу, пшеницю та сою.

Найактивніший контракт Даляня на соєву олію подешевшав на 1,5%, а контракт на пальмову олію втратив 1%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,5%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,5570 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!