Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію подорожчали у середу

Джерело:  Oilworld

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію продовжили зростання в середу, перервавши дві сесії падіння поспіль на поліпшенні прогнозу попиту, тоді як ринок чекав на дані Ради з пальмового масла Малайзії (MPOB) для визначення подальшого напряму.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у жовтні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подорожчав на 72 ринггіти, або на 1,95%, до 3765 ринггітів (824,21 долара США) за метричну тонну.

Refinitiv Agriculture Research заявила, що багато хто очікував, що виробництво поступово покращуватиметься в сезон високого врожаю, що призведе до збільшення рівня запасів у другій половині 2023 року.

«Проте гравці галузі висловили думку, що відновлення може бути нижчим, ніж очікувалося», — йдеться у записці, додаючи, що стійкий експорт, ймовірно, збережеться.

«Підвищення попиту частково пов’язане з тим, що маслопереробні заводи збільшують закупівлі для майбутніх фестивалів, а також з невпевненістю у постачанні з Чорного моря», повідомляє Рейтер.

MPOB планує опублікувати липневі дані щодо попиту та пропозиції в четвер. Згідно з опитуванням Reuters, запаси в липні зростуть на 4,2% порівняно з попереднім місяцем до п’ятимісячного максимуму в 1,79 млн тонн у міру зростання виробництва.

Сюрвеєри також планують опублікувати в четвер дані про експортні поставки за період з 1 по 10 серпня, оскільки трейдери очікують на стрибок попиту.

За даними агентства з виробництва пальмової олії в Індонезії, найбільшому виробнику, споживання біодизеля на основі пальмової олії за перші шість місяців цього року склало 5,41 млн. кілолітрів.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 0,9%, контракт на пальмову олію також зріс на 0,9%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,5680 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!