Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили в середу до найвищого рівня за сім тижнів

Джерело:  Oilworld

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили в середу до найвищого рівня за сім тижнів, відстежуючи зростання цін на соєву олію в США напередодні ввечері на тлі побоювань з приводу втрати врожаю в Аргентині, що постраждала від посухи, а також уповільнення виробництва пальмової олії цього місяця.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у травні зріс на 1,71% до 4212 рінггітів (949,93 доларів США) за тонну до полудня, досягнувши найвищого рівня з 4 січня після падіння на 0,6% у вівторок.

За словами Анілкумара Багані, керівника досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group, підтримку пальмі надали побоювання з приводу виробництва в Аргентині, зростання ф’ючерсів на соєву олію торгової палати Чикаго (CBOT) одночасно і бичачий імпульс ф’ючерів. .

Сильна посуха знижує врожайність в Аргентині, найбільшому виробнику сої та кукурудзи, а також найбільшому у світі експортері соєвих продуктів, включаючи соєву олію та соєвий шрот.

Ціни на соєву олію CBOT зросли на 0,13% під час торгів в Азії після зростання на 1,94% напередодні. Найактивніший контракт Даляня на соєву олію піднявся на 0,38%, а контракт на пальмову олію додав 1,07%.

На пальму впливає рух цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може повернутися в діапазон 4039-4083 рінггітів за тонну після того, як йому не вдалося подолати опір на рівні 4196 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!