Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили на 3% у четвер

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили на 3% у четвер, завершивши торги поблизу двотижневого максимуму, чому сприяв слабкий ринггіт та прогнози про те, що Ель-Ніньо вплине на виробництво наступного року.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подорожчав на 91 ринггіт, або на 2,67%, до 3498 ринггітів (788,73 долара США) за тонну.

Пальмова олія росла другу сесію поспіль до найвищого рівня закриття з 15 травня.

Експорт Малайзії в період з 1 по 25 травня впав на 0,7% порівняно з тим же тижнем у квітні, повідомила сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services. Інший сюрвеєр, AmSpec Agri Malaysia, повідомив, що експорт зріс на 0,7%.

Малайзійська рада з пальмової олії (MPOB) заявила, що виробництво сирої пальмової олії в другому за величиною у світі виробнику може впасти на 1-3 мільйони тонн наступного року через погодні умови Ель-Ніньо.

Виробництво впало на 20% під час явища Ель-Ніньо у 2016 році, але цього року воно має бути менш серйозним через кращий посадковий матеріал та покращення умов праці, заявив генеральний директор регулюючого органу Ахмад Парвіз Гулам Кадір.

Ринггіт впав на 0,74% по відношенню до долара, досягнувши найнижчого рівня з листопада 2022 року, що зробило товар дешевшим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію зросли на 0,3%, а контракту на пальмову олію – на 0,8%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,6%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Два найбільших у світі виробника пальмової олії, Індонезія та Малайзія, наступного тижня направлять високопосадовців до Європейського союзу, щоб висловити стурбованість щодо нового закону про вирубку лісів, який, на їхню думку, може завдати шкоди малому фермерському бізнесу.

(1 долар = 4,4350 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!