Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили більш ніж на 4% у понеділок

Джерело:  OilWorld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили більш ніж на 4% у понеділок, відновившись після втрат минулого тижня після того, як Росія вийшла із зернової угоди.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у січні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 186 рінггітів, або 4,66%, до 4175 рінггітів (883,50 доларів США) за тонну до полудня.

Росія в суботу призупинила участь в угоді щодо чорноморського зерна за посередництва ООН після того, як вона заявила, що це була велика атака українського безпілотника на її флот у окупованому Криму, що завдало удару по спробах полегшити глобальну продовольчу кризу.

Хмари невизначеності нависають над експортом соняшникової олії з українських портів, створюючи потенційний бичачий сценарій для конкуруючих рослинних олій, особливо соєвої та пальмової олії, сказав Анілкумар Багані, керівник досліджень мумбайського брокера з рослинних олій Sunvin Group.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 2,3%. Папери найбільш активного контракту Dalian на соєву олію впали на 0,9%, а контракти на пальмову олію зросли на 0,8%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Індонезія планує встановити довідкову ціну на сиру пальмову олію на рівні 770,88 доларів за тонну на період з 1 по 15 листопада, заявив у п’ятницю заступник міністра економіки Мусдхаліфа Махмуд порівняно з поточною довідковою ціною 713,89 доларів за тонну.

Пальмова олія може повернутися до свого максимуму 25 жовтня 4263 рінггіту за тонну, оскільки вона, можливо, відновила висхідний тренд з мінімуму 28 вересня 3220 рінггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!