Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили більш ніж на 3% у вівторок

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили більш ніж на 3% у вівторок, перервавши триденне зниження через слабший ринггіт, та покращення перспектив експорту.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у жовтні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 115 ринггітів, або на 3,11%, до 3809 ринггітів (823,21 долара США) за метричну тонну до полудня.

За словами трейдера з Куала-Лумпура, на ринку спостерігається висхідна корекція після кількох днів млявих торгів, які призвели до розширення цінового спреду між соєвою та пальмовою олією, повідомляє Рейтер.

Імпорт пальмової олії до Індії в липні підскочив на 59% порівняно з попереднім місяцем до 1,08 млн. метричних тонн, що є найвищим показником за сім місяців, оскільки переробники скористалися нижчими цінами для збільшення закупівель, повідомила торгова організація у понеділок.

Рінггіт, торгова валюта пальмової олії, знижувався четвертий день поспіль стосовно долара, що зробило пальмову олію дешевшою для покупців, які володіють іноземною валютою.

Найактивніший контракт Dalian на соєву олію додав 2,2%, а контракт на пальмову олію зріс на 2%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,1%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

(1 долар = 4,6270 ринггітів)

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!