Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили більш ніж на 3% у п’ятницю

пальмова олія

Малайзійські ф’ючерси на пальмову олію підскочили більш ніж на 3% у п’ятницю, відновившись у порівнянні з попередньою сесією, оскільки трейдери закрили позиції напередодні кількох ключових звітів, хоча контракт показав зниження вдруге за тиждень.

Контракт на еталонну пальмову олію з постачанням у серпні на Малайзійській біржі деривативів Bursa подорожчав на 106 рінггітів, або на 3,25%, до 3370 ринггітів (730,70 доларів США) за метричну тонну.

За тиждень контракт подешевшав на 0,41% в очікуванні зростання виробництва та запасів.

Інвестори очікують даних Ради з пальмової олії Малайзії, які мають бути опубліковані в понеділок, щоб оцінити масштаби зростання виробництва у травні.

Виробництво пальмової олії в Малайзії у травні зросте на 21% до 1,45 млн метричних тонн, що є найвищим рівнем з грудня минулого року, як показало опитування Reuters у вівторок.

Ринок також стежитиме за звітом Міністерства сільського господарства США про оцінки світової пропозиції та попиту на сільськогосподарську продукцію, який буде опублікований пізніше у п’ятницю, заявив Сатья Варка, співзасновник сінгапурської компанії Palm Oil Analytics, повідомляє Рейтер.

Очікується, що кінцеві запаси сої у США збільшаться, а в Аргентині очікується ще одне скорочення виробництва сої старого врожаю, додав він.

Акції Далянського контракту на соєву олію зросли на 2,8%, тоді як контракт на пальмову олію зріс на 2,9%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,2%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Індонезія вважає, що Європейський союз проводить «регулюючий імперіалізм» з його новим законом про вирубку лісів, але обидві сторони все одно братимуть участь у переговорах щодо угоди про вільну торгівлю, заявив у четвер міністр Індонезії.

(1 долар = 4,6120 ринггітів)

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!